Οικισμός Άσπρων Σπιτιών - Παραλία Διστόμου

2024-06-08

Scientia potentia est. – Η γνώση είναι δύναμη. Είχε πει ο Φραγκίσκος Βάκων

Μετά απο την ΔΩΡΕΑ μας, ενός απινιδωτή στον Οικισμό των Ασπρών σπιτιών, και την τοποθέτηση άλλών 3 απινιδωτών https://www.stopheartattack.gr/l/4-nees-kardies-sta-aspra-spitia/ , άλλο ένα μάθημα ζωής ήρθε να δώσει ΔΥΝΑΜΗ - ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΘΑΡΡΟΣ στους συμμετέχοντες.

17 συνάνθρωποι μας, εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-CPR), στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) καθώς και σε άλλες χρήσιμες δεξιότητες.

Υπήρχε τόση μεγάλο πάθος από όλους τους συμμετέχοντες, που οι ώρες εκπαίδευσης πέρασαν τόσο γρήγορα και τόσο δημιουργικά.

Δεν θα μπορούσε να λύπει και απο το μάθημα ο Κύριος Γιώργος, που σε κάθε ευκαιρία είναι κοντά μας, το ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ όλων αυτών των σημαντικών γνώσεων, προσπαθώντας και αυτός να ευαισθητοποιήσει μαζί μας όσους περισσότερους να εκπαιδευτούν !!

2 μικροί μας φίλοι μας εξέπληξαν με το πάθος και την θέληση να μάθουν, και αυτο μας δείχνει οτι τα παιδιά μπορούν, να σώσουν ζωέες αρκεί να τους το δείξουμε, και ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !   

Το λέμε και θα το γράφουμε συνεχώς, σκεφτείτε πόσο πιο σίγουροι θα νιώθουμε όλοι μας, στο σπίτι μας, όταν περπατάμε στον δρόμο, στην παραλία, πίνουμε το καφέ μας, πίνουμε το ποτό μας, τρώμε με φίλους στα μαγαζιά εστίασης, αθλούμαστε στα γυμναστήρια, στο βουνό κάνοντας το αγαπημένο μας σπόρ, το σκί , και τα γήπεδα της πόλης και των χωριών μας, όταν θα έχουμε δίπλα μας, φίλους, γνωστούς αλλά και άγνωστους που θα γνωρίζουν να μας βοηθήσουν σε μια έκτακτη κατάσταση !!

Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ - Ήρθε ο καιρός να βάλουμε ένα #STOP και όλοι ΜΑΖΙ να μεγαλώσουμε την αλυσίδα της επιβίωσης ,δίνοντας έστω μια 2η ευκαιρία ζωής.