Βακτηρία εστί παιδεία βίου . .

2023-03-08

Η μόρφωση είναι στήριγμα της ζωής . .  

Στηριζόμενοι σε αυτο το γνωμικό του αρχαίου ποιητή Μένανδρου, συνεχίσαμε την αποστολή μας, σε ένα υπέροχο μικρό χωριό του Δήμου Ορχομενού, το Κόκκινο.  

Είναι χτισμένο στις βόρειες πλαγιές του Πτώου (ή όρους Πελαγίας) σε υψόμετρο 260 μέτρων. Έχει πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 618 κατοίκους.

Ένα μικρό χωριό σχετικά μακριά απο πρωτοβάθμιες δομές υγείας, που θεωρήσαμε οτι πρέπει να εκπαιδεύσουμε.

Βρεθήκαμε λοιπόν στο πανέμορφο και γραφικό αυτο χωριό, στον χώρου του Δημοτικού Σχολείου, που με πολύ αγάπη φροντίζουν ο π.Αβρααμ και οι υπόλοιποι δάσκαλοι, ενημερώσαμε και εκπαιδεύσαμε Δασκάλους,γονείς και κατοίκους.

Η Ευαισθητοποίηση όλων ήταν έκδηλη και αυτο μας κινητοποίησε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές συζητήσεις με προτάσεις και ιδέες πως να προχωρήσουμε παρακάτω.

Σίγουρα, η επόμενη μέρα θα βρεί το χωρίο αλλά και τους κατοίκους του ακόμη πιο έτοιμους και εμείς είμαστε χαρούμενοι που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό.

Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ σε οποιαδήποτε προσπάθεια, χρειαστεί την όποια βοήθεια μας, και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας, ακόμη μία τεχνητή καρδία να τοποθετηθεί σε Δημόσιο χώρο για χρήση όλων μας.

Μια ζωή ΜΠΟΡΕΙ να σωθεί - Αν ενεργήσουμε γρήγορα και αποφασιστικά .

   ACT FAST - ACT NOW