Το Δημοκρατικό σχολείο του Βουνού, εκπαιδεύτηκε . .

2023-07-23

Μετά την δωρεά του ΄΄Μαγικού κουτιού ΄΄ στην κοινότητα ήρθε κι η εκπαίδευση μελών του σχολείου αλλά κατοίκων του χωριού.

Παρόλο που ο καύσωνας είχε κάνει την εμφάνιση του, και με άγριες διαθέσεις, 17 ατρόμητοι εκπαιδευόμενοι, όχι μόνο μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά έδωσαν όλη τους την θετική αύρα και πάθος να μάθουν και να εντρυφήσουν πάνω σε αυτές τις σημαντικότατες δεξιότητες.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι το πιστοποιημένο σεμινάριο ήταν δωρεάν για τους συμμετέχοντες με χορηγία της Κοινότητας Στειρίου, κάτι παρόμοιο δεν έχουμε ξανακούσει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον Δήμαρχο Διστόμου ,Αντίκυρας, Αράχωβας, για αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία εκπαίδευσης των κατοίκων.

Οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν γνώσεις πάνω στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής, τις δεξιότητες της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (CPR), στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (A.E.D) την πνιγμονή από ξένο σώμα και την τοποθέτηση αναίσθητου θύματος σε πλάγια θέση ασφαλείας.

Ακόμη 17 νέοι ανανήπτες ανήκουν και επίσημα στην οικογένεια των πιστοποιημένων ανανηπτών, από τον επίσημο Ευρωπαϊκό φορέα (E.R.C.).

Σκοπός μας, είναι να εκπαιδεύσουμε όσους περισσότερους κάτοικους του χωριού αυτού, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, αλλά με την βοήθεια της ομάδας μας να τοποθετήσουμε και άλλους  ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ, και όλοι μαζί να χτίσουμε μια ισχυρή αλυσίδα επιβίωσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!"

Είναι σημαντικό να νιώθουμε ασφάλεια στο σπίτι μας, στον καφέ μας, στο γήπεδο οπου και αν βρισκόμαστε !!" 

Πλέον γίνεστε κ εσείς κοινωνοί αυτού του εγχειρήματος 👈, να γεμίσουμε παντού αυτά τα μαγικά κουτιά 🎁, και να εκπαιδευτεί μέχρι και ο τελευταίος πολίτης 🙋‍♂️

Η αγνοία σκοτώνει..Ήρθε ο καιρός να βάλουμε ένα #STOP - #StopHeartAttack.gr