Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς σώζει ζωές . .

2023-05-15

Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, από τις 17:00 έως και τις 21:30 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 40υ Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς, πιστοποιημένο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών υπό την αιγίδα των φορέων ERC και #StopHeartAttack πάνω στη βασική υποστήριξη ζωής και τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

 Ένα ακόμη εκπαιδευτικό απόγευμα ήρθε να προστεθεί στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα του #StopHeartAttack, με στόχο να κάνουμε ασφαλέστερη την τοπική κοινωνία, δημιουργώντας ένα δίκτυο εκπαιδευμένων πολίτων, προσπαθώντας να μειώσουμε τις πιθανότητες να μέινει αβοήθητος κάποιος.

Εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και γονείς μαθητών, μας τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή τους συμμετοχή. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα απο το να βλέπεις στο τέλος του σεμιναρίου χαμογελαστά πρόσωπα και ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν σε μια έκτακτη κατάσταση.Τις επόμενες ημέρες, μια ΔΩΡΕΑ θα γεμίσει ΧΑΡΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ, τα 2 σχολεία το 10ο & το 4ο Δημοτικό, που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, και φυσικά για τους γονείς και τα παιδιά που παίζουν τα απογεύματα σε αυτά. Όσοι πιο πολλοί εκπαιδευμένοι βρίσκονται εκεί, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε για την θετική έκβαση ενός έκτακτου περιστατικού μεγαλώντας την αλυσίδα επιβίωσης !!  

        

Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε να μεγαλώσει αυτή η αλυσίδα επιβίωσης, η Ορθοδοντική κλινική Θεοδώρου και το #StopHeartAttack, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δώρισαν έναν εξωτερικό ημιαυτόματο απινιδωτή, όπου θα τοποθετηθεί σε εξωτερικό σημείο του σχολείου με σκοπό να είναι πάντα διαθέσιμος, προσθέτοντας τον στο Δίκτυο απινιδωτών του Δήμου μας.


- Res, non verba - 


Τα λόγια περιττεύουν για τον ΑΝΘΡΩΠΟ που βρίσκεται πίσω απο την Ορθοδοντική κλινική, και το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ . . .

 


  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!"

ACT FAST - ACT NOW και συνεχίζουμε δυναμικά και με πράξεις όσα πιστεύουμε απο το 2010 . .