Μια διαφορετική ομάδα

2023-03-22

Αυτή την φορά επισκεφθήκαμε το Παύλο. ένα χωρίο του Δήμου Ορχομενού του νομού Βοιωτίας. Βρίσκεται, βορειοδυτικά του Ορχομενού, σε ένα μικρό λεκανοπέδιο ανάμεσα σε λόφους. Ο πληθυσμός του χωριού, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 1.186 κάτοικοι.

Μας προσκάλεσε η Διοίκηση του αθλητικού ομίλου Παύλου και η Πρόεδρος της η Κα Ούτσα Έλενα, μια γυναίκα, με απιστευτό πάθος και δύναμη για ότι κάνει και προσφέρει σε αυτό το Χωριό, να εκπαιδεύσουμε πολίτες του χωριού αλλά και μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας, πάνω στις δεξιότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής (Κάρπα) - την Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού απινιδωτή , της Πνογμονής αλλά και της θέσης Ανάνηψης - Ασφαλείας.  

Φυσικά ανταποκριθήκαμε με μεγάλη μας χαρά και στις 22/03 βρεθήκαμε στο Χώρο του Ενοριακού Κέντρου.Το πώς πέρασε η ώρα της εκπαίδευσης ... Κανείς δεν το κατάλαβε, διότι όλοι απορροφήθηκαν στην διαδραστική εκπαίδευση αυτών των σημαντικών γνώσεων.


Με την πρωτοβουλία του #StopHeartAttack και την ευγενική χορηγία του Καθηγητή Κ. Γκουτζάνη Λάμπρου, ένας απινιδωτής τοποθετήθηκε στο Ιατρείο του χωριού!! Απο τα πιο ευχάριστα νέα !!

Σίγουρα η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, θα προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ μάζι ,και άλλοι απινιδωτές να τοποθετηθούν στο Χωριό, αλλα και στο Γήπεδο, όπου καθημερινά γυμνάζονται και αγωνίζονται πολλά νέα παιδιά.


Ακολουθεί και η ανακοίνωση της Προέδρου του ΑΟ.Παύλου 

Η Διοίκηση του αθλητικού ομίλου Παύλου ευχαριστει θερμα τον Κούτσικο Γιώργο αλλά και τον Μάστορη Σταύρο, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να εκπαιδευτούμε στην χρήση του απινιδωτη αλλά και στις πρώτες βοήθειες .

Η μεταδοτικότητα των γνώσεων και η απίστευτη αγάπη αυτών των ανθρώπων για αυτό που κάνουν είναι αξιέπαινη .

Να ενημερώσουμε πως από σήμερα υπεύθυνοι για την χρήση του απινιδωτη του χωριού μας που βρίσκεται στο ιατρειο της κοινότητας είναι οι:

🔵Δέσποινα Σαριδάκη 6944466678

🔵Νίκος Νησιώτης 6977720005

🔵Φραντζέσκου Γεωργία 6984663410

🔵Μπαρμπαδήμος Μιχαλης 6939000063

🔵Ουτσα Ελένη 6988798986

Επίσης πιστοποιηθηκε και ο προπονητής μας Ευθύμιος Δέδες και η Κωνσταντίνα Καραμποτση

Αποθηκεύετε αυτά τα τηλέφωνα .καλέστε μας ... κάθε δευτερόλεπτο μετράει ...

Όλοι εμείς έχουμε πρόσβαση και τις απαραίτητες πλέον γνώσεις να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας και αυτός ήταν και ο σκοπός .

Μακάρι να εκπαιδευτούν και άλλοι συγχωριανοι μας και να νιώθουμε πιο ασφαλείς όλοι μας .

Σε ένα χωριό που έχουμε χάσει τόσους ανθρώπους από εμφράγματα ...

Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής .