Και το ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ στην Αλύσιδα Ζωής . .

2024-06-02

Το #StopHeartAttack γεννήθηκε με έναν σκοπό ζωής, Το όραμα και οι αξίες μας, αντανακλούν την διαρκή δέσμευση μας, να εκπαιδεύσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και να τοποθετήσουμε απινιδωτές μέχρι και στο πιο μικρό χωριό μας.

Και γιατί στα χωριά μας ? Γιατί αυτά βρίσκονται μακριά απο την πρωτοβάθμια υγεία, και ο κάθενας απο εμάς θα πρέπει να είναι έτοιμος, ψύχραιμός και με γνώση να παλέψει για μια ζώη εως ότου η εξιδεικευμένη βοήθεια βρεθεί στον τόπο του συμβάντος.

Έτσι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθίμων και Παραδόσεων του Ακραιφνίου ''Αγία Παρασκευή'' εκπαιδεύσαμε κατοίκους του όμορφου αυτού χωριού πάνω στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής, τις δεξιότητες της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (CPR), στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (A.E.D) την πνιγμονή από ξένο σώμα και την τοποθέτηση αναίσθητου θύματος σε πλάγια θέση ασφαλείας.  

Στο γήπεδο του χωριού υπάρχει και ένας απινιδωτής που χρησιμοποιείται για τους αγώνες των ομάδων των κοντινών χωριών. Στον έλεγχο που προχωρήσαμε διαπιστώσαμε ότι η μπαταρία και τα ηλεκτρόδια είχαν λήξει, άμεσα ενημερώσαμε τους υπεύθυνους για την σωστή αντικατάσταση τους και προχωρήσαμε στην  ΔΩΡΕΑ των ηλεκτροδίων ενηλίκων τα οποία παραδώσαμε. Αυτό είναι το #StopHeartAttack

Αλλά δεν σταματήσαμε ΕΚΕΙ !! Τους ευαισθητοποιήσαμε και σύντομα θα είμαστε ξανά στο χωριό να  τοποθετήσουμε και απινιδωτή σε κεντρικό μέρος στην πλατεία του χωριού με πρωτοβουλία του Συλλόγου !!

Σε έναν ΚΟΣΜΟ που ο καθένας κοιτάει τον ευατό του, εμείς επιλέξαμε να ΚΑΝΟΥΜΕ την διαφορά !!

Αξιολάτρευτοι άνθρωποι με θέληση να μάθουν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Μας έδωσαν τεράστια ενέργεια να συνεχίσουμε τον μεγάλο αγώνα που κάνουμε τόσα χρόνια και θα είμαστε πολύ χαρούμενοι, όταν με το καλό τοποθετήθει ο πρώτος απινιδωτής τους. Κάναμε και εκεί νέους φίλους. 

Εμείς στο #StopHeartAttack θα συνεχίζουμε να κάνουμε την τοπική κοινωνία ασφαλέστερη. Δημιουργούμε ένα δίκτυο εκπαιδευομένων πολιτών σε πόλεις και χωριά προσπαθώντας να μειώσουμε τις πιθανότητες να πεθάνει κάποιος αβοήθητος στο δρόμο.

Εκπαιδεύσου ΤΩΡΑ - Αύριο ίσως είναι ΑΡΓΑ ,