Ημερίδα Ά Βοηθειών στο Ίδρυμα Εστίας Μητέρας

2023-12-05

5 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και προσφοράς.

Επιλέξαμε να την γιορτάσουμε με έναν οργανισμό συνώνυμο της προσφοράς και του Εθελοντισμού, την Εστία μητερας.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας, ήταν μια πολύ όμορφη παρουσίαση,νομίζω ότι πετύχαμε τον στόχο μας να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, και εκπαιδεύοντας τους σωστά να μεγαλώσουμε την αλυσίδα της επιβίωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην PVL Effective Development ,τον Κωνσταντίνο και τον Δημήτρη που μας πίστεψαν και στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Το θεάρεστο έργο της Εστια Μητερας Λιβαδειας ,ολοι το γνωρίζουμε και όλοι πρέπει να το στηρίζουμε.Εμείς είμαστε και θα είμαστε και μελλοντικά κοντά σας έμπρακτα με πράξεις.Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, ευχαριστούμε θερμά το ΔΣ του ιδρύματος.

Θέλαμε να κάνουμε κάτι δυνατό, κάτι που να ταρακουνήσει τους παρεβρισκόμενους και να τους δώσει να καταλάβουν την σημαντικότητα του έργου μας!! Σκηνοθετήσαμε λοιπόν 2 περιόδους, πριν το 2022, όπου δεν υπήρχαν απινιδωτές στην πόλη μας, και μετά το 2022, με την τοποθέτηση των απινιδωτών σε εξωτερικά διάσπαρτα σημεία της πόλης μας. Το πρώτο Σκετς έδειχνε με πολύ σαφή τρόπο το πως Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ σε συνδιασμό, την μη ύπαρξη απινιδωτών, σε πολυπληθής περιοχές, όπως η Κρύα μας...

Το δεύτερο Σκετς, επαναλάμβανε το ίδιο σκηνικό αλλά με την αντιμετώπιση του περιστατικού, υπό συνθήκες ύπαρξης των απινιδωτών και φυσικά εκπαιδευμένων πολιτών!! Ο προβληματισμός ήταν έκδηλος στα πρόσωπα όλων, οι εναλλαγές των συναισθημάτων που συνοδεύονταν με επιφωνήματα αγωνίας, φόβου αλλά κ θαυμασμού στο τέλος, έδωσαν σε αυτή την αναπαράσταση το μέγιστο βαθμό επιτυχίας.Αυτός ο πρωτοποριακός τρόπος μετάδοσης, της σημαντικότητας του έργου, που έχει πάραγει το StopHeartAttack, θα συνεχιστεί σε όλες τις επικείμενες παρουσιάσεις μας, γιατί είδαμε την δύναμη του και την επιτυχία κατανόησης του από το κοινό.>>

Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθουν και να καπελωσουν το έργο του Stop Heart Attack, αλλά δεν θα τα καταφέρουν!

 Μιλήσαμε για τη ψυχολογία του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα τέτοιο περιστατικό. Εστιάσαμε στο λεγόμενο "ψυχολογικό μηχανισμό" του διασώστη, ο οποίος πρέπει να διακατέχεται από ψυχραιμία, ενσυναίσθηση, να έχει την αίσθηση ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο αλλά και να διακατέχει την αίσθηση σκοπού και νοήματος για αυτό που ο ίδιος κάνει.

Η αποφασιστικότητα αλλά και η γενναιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του διασώστη. Είναι εξίσου σημαντικό, να μην υπάρχει άγνοια και φόβος, διότι έτσι αυξάνεται η επικινδυνότητα.

Σκοπός της ομάδας μας είναι με την κατάλληλη εκπαίδευση, από τη θεωρία στην πράξη να εκπαιδεύσουμε όλο και περισσότερο κόσμο-μικρούς και μεγάλους- ώστε να μπορούν αν βρεθούν αντιμέτωποι να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

Σημασία έχει να νιώθουμε περήφανοι που προσπαθήσαμε και να μην υπάρχει το αίσθημα της ματαίωσης. Δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια, όταν έρθεις ξανά αντιμέτωπος με τέτοιου είδους περιστατικό.Και να θυμάσαι...στη ζωή μας όλα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ...

Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε αν θα μείνουμε αδρανείς σε τέτοια περιστατικά ή αν θα φτιάξουμε μία κοινωνία λιγότερο φοβισμένη και συμπονετική για τον συνάνθρωπο.Ιωάννου Δήμητρα - ΨυχολόγοςΜέλος #StopHeartAttack

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα προσωπικά σε όλα τα μέλη της ομάδας του # StopheartAttack.Τον Δημήτρη, τον Σταύρο, την Λίνα, την Λιλλυ, την Νάνσυ, την Νατάσα, την Μιλένα, την Βίκυ, την Δήμητρα, την Αγγελική και την Ελευθερία. 

Συνεχίζουμε δυναμικά και όσο ονειρευόμαστε θα τα πετύχουμε.