Η Κοινότητα δεν γεννιέται, αλλά γίνεται !

2023-07-22

>> Χθες είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον απινιδωτή ως μια μικρή προσφορά στην κοινότητα Στειρίου, η οποία έχει αγκαλιάσει ολόψυχα το εγχείρημα μας.

Η λογική διαίρει και βασίλευε, γνωστή από την αρχαιότητα απομακρύνει τους ανθρώπους ακόμη και από απλές συνεννοήσεις στη βάση τεχνητών, συμβολικών και πολλών τύπων διαφόρων που επινοούνται συνειδητά ή μη, στοχοποιώντας το διαφορετικό ως αναγκαστικά αντίπαλο και εχθρικό.

Έτσι και εμείς καλούμαστε να γίνουμε κοινότητα και να οικοδομήσουμε από κοινού ένα αλλιώτικο σχολείο, από αυτά που δύσκολα ανοίγουν στην επαρχία - στην οποία σύμφωνα με μια κοινή πεποίθηση μένουν τα κλειστά μυαλά και κυριαρχείται εν πολλοίς από ένα πνεύμα στενού τοπικισμού - ,όχι ανεξάρτητα από αυτήν με όρους ενός αλλού περίκλειστου με τη σειρά του, ελιτίστικου αναχωρητισμού από τα δεινά της νοσηρής κοινωνίας, ως μια εξωτερικοτητα, αλλά μαζί και εντός της ως ένα αναδυόμενο γιγνεσθαι.

Το σχολείο αποτελεί ένα πεδίο εμμενείας ,συνπαρουσίας, αέναου διαμοιρασμού και αμοιβαίας δραστηριότητας, όπου ένα πλήθος μοναδικοτήτων σχετίζεσθαι ποικιλοτρόπως. 

Οι επόμενες καλοκαιρινές δράσεις που θα διεξαχθούν στο σχολείο μας, θα οργανωθούν απο την κοινότητα και τους συλλόγους της στον προαύλιο χώρο του.Έτσι, ανεξάρτητα από τις αισθητικές μας διαφωνίες το «γιγνεσθαι κοινότητα» βασίζεται σε αυτές τις αμοιβαίες οριοθετήσεις που οφείλουμε να κάνουμε ανά μεταξύ μας. 

Και φτάνουμε σιγά σιγά στο γίνομαι κοινότητα, η οποία δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως μία ένωση που διακρίνεται για την ομοιότητα που κυριαρχεί εντός της, αλλά ως κάτι που εξελίσσεται και εγκαθιδρύεται ως δεσμός, μεταξύ διαφορετικών οντοτήτων.

Κοινότητα δεν σημαίνει μόνο ότι έχουμε κάτι κοινό, αλλά ότι είμαστε ΜΑΖΙ, έχουμε δηλαδή άμεση σχέση, ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις με οδηγούς εμάς.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε από καρδιάς την ομάδα StopHeartAttack για τη συνεισφορά. 

 Ataxia School Δημοκρατικό σχολείο του Βουνού ,Για τη ζωή, τη γη, τον πολιτισμό www.ataxiaschool.com <<


Κάτι αλλάζει... Και αλλάζει προς το καλό Συγχαρητήρια στο Ataxia School ,για την πρωτοβουλία ζωής , συγχαρητήρια στην κοινότητα για τα <<Ανοιχτά παράθυρα >>και στους κατοίκους που αγκάλιασαν αυτή την υπέροχη ιδέα του σχολείου αυτού.

Η αγνοία σκοτώνει... 

Ήρθε ο καιρός να βάλουμε ένα #STOP - #StopHeartAttackgr

Θα ακολουθήσει και πιστοποιημένη εκπαίδευση, ώστε να αυξηθεί η αλυσίδα επιβίωσης στο χωριό 

#erc #StopHeartAttack #aed #cpr #savealife #lifeisgood #ΟΛΟΙμαζί