Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας εκπαιδεύεται . .

2023-07-01

Είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήθουμε στο Αστυνομικό τμήμα της Λιβαδειάς, απο την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας. Ένα "σπίτι" που έχει πονέσει πολύ αυτά τα χρόνια και έχει χάσει αξιόλογους ανθρώπους.

Βρεθήκαμε εκεί με το #StopHeartAttack για να τους εκπαιδεύσουμε στις Δεξιότητες της Βασικής υποστήριξης ζωής και την Χρήση Αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Οταν τοποθέτησαμε τον Απινιδωτή στην είσοδο του τμήματος, βάλαμε σκοπό ζωής να σας εκπαιδεύσουμε και σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κάναμε την αρχή.

Μακάρι να ευαισθητοποιήθουν όλοι και να συνεχίσουμε τις εκπαιδεύσεις σε όλο το προσωπικό. Η γνώση είναι δύναμη και η άγνοια αποδεδειγμένα σκοτώνει,αλλά από σήμερα, χάρις στην εκπαίδευση σας θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε έκτακτες καταστάσεις είτε στην εργασία είτε στο σπίτι σας, και όπου αλλού χρειαστεί. Εκτελείτε ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα, της προστασίας των πολιτών, της καταστολής του εγκλήματος και πολλών άλλων, και θα πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το χειρότεροΕμείς σαν #StopHeartAttack, θα είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε, και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε, θα το κάνουμε με πράξεις

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου την Anastasia Priskou Michalis Vogiatzis, ξέρει τον λόγο, τον Ζαχαρία Καρακώστα και τον Στάθη Καλαντζή για την εμπιστοσύνη τους, και φυσικά την Ένωση για την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.

Στην μνήμη του φίλου μου, και αδερφου σας Μιχάλη, δεν θα σταματήσουμε εδώ...Θα παλέψουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και δύναμη, του το χρωστάμε 🙏


Το post της Ένωσης 

>> Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας σε συνεργασία με τον George Koutsikos και τη Stop Heart Attack - Act Fast Act Now διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 01/07/2023 στη Δ.Α. Βοιωτίας, σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τα μέλη των επιχειρησιακών ομάδων. Η εκπαίδευση αφορούσε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-CPR) σε θύμα καρδιακής ανακοπής, τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) και άλλες χρήσιμες δεξιότητες, όπως Πνιγμονή από ξένο σώμα, Πλάγια Θέση ασφαλείας κ.α) διάρκειας.

Σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ από το European Resuscitation Council (ERC).

Ο ρόλος του Αστυνομικού τη σύγχρονη εποχή απαιτεί πολύπλευρες γνώσεις για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά του. Εκτός της αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοί μας καλούνται να συνδράμουν σε περιστατικά ζωής και θανάτου τα οποία αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας ή ακόμα και οι ίδιοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Υποχρέωση της Ένωσής μας είναι η όσο το δυνατόν αρτιότερη κατάρτηση των συναδέλφων μας ώστε να αναπληρώσουμε την υπηρεσιακή ανυπαρξία και να παράσχουμε τα εφόδια για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσιμης καταστάσεως. Έχει προγραμματιστεί ήδη η διοργάνωση σεμιναρίου σχετικού με τη χρήση tourniquet, αντιμετώπισης τραυμάτων από πυροβόλο όπλο κτλ.

Η άγνοια σκοτώνει, αποδεδειγμένα. Απαραίτητη ανάγκη να εκσυγχρονιστούμε, το οφείλουμε στους εαυτούς μας, τις οικογένειες και τους συμπολίτες μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ 👮🏻🇬🇷💪🏻  <<