Ε.Ο.Σ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ - ΠΑΡΩΝ

2023-11-18

Scientia potentia est. – Η γνώση είναι δύναμη. Είχε πει ο Φραγκίσκος Βάκων

Έτσι εμείς συνεχίζουμε να μοιράζουμε την γνώση μας σε όσους θέλουν να μάθουν ! Σειρά είχε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άσπρων Σπιτιών.

23 συνάνθρωποι μας, εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-CPR), στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) καθώς και σε άλλες χρήσιμες δεξιότητες.

Υπήρχε τόση μεγάλο πάθος από όλους τους συμμετέχοντες, που οι  ώρες εκπαίδευσης πέρασαν τόσο γρήγορα και τόσο δημιουργικά.

Πρακτική κυρίως εκπαίδευση, με όλους του συμμετέχοντες να εξασκούνται πάνω στα προπλάσματα και τους εκπαιδευτικούς απινιδωτές, όπως και το γιλέκο πνιγμονής, με στόχο την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με ψυχραιμία και σιγουριά.

Όμως αυτό το σεμινάριο είχε και μια ακόμη έκπληξη ! Στην ομάδα των εκπαιδευόμενων συμμετείχε αυτή την φορά ενεργά και ο Κύριος Γιώργος, ο "ΛΑΖΑΡΟΣ" της 27ης Αυγούστου 2022.

Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη χαρά και τιμή για έναν εκπαιδευτή, να εκπαιδεύει πάνω σε αυτές τις γνώσεις ζωής, τον ίδιο άνθρωπο που είχε σώσει με τα ίδια του τα χέρια στις 27 Αυγούστου ? Πόσο οξύμωρο αλλά πόσο ΑΛΗΘΙΝΟ ... Συγκινητικές στιγμές βγαλμένες απο παραμύθια  

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, επιτυχείς πλέον, και φυσικά ευχαριστούμε από καρδιάς και το ΔΣ του συλλόγου, για την όμορφη φιλοξενία του από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Δεν τελειώσαμε εδώ μαζί τους όμως ... 'Έχουμε να κάνουμε ακόμη πολλά και ευχάριστα για ολόκληρη την περιοχή.

 Ο Άγιος Βασίλης ζει . . .Και θα περάσει και από τα Άσπρα Σπίτια, ένα μικρό παραθαλάσσιο μέρος που μεγαλώσαμε και ζήσαμε όμορφες στιγμές που ποτέ δεν ξεχάσαμε.