Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας "ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ"

2023-03-19

Μια ακόμη δράση της Αθλητικής Ακαδημίας Αντίκυρας ΄΄ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ΄΄ σε συνεργασία μαζί μας, έλαβε χώρα στις 19 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο, όπου και εδρεύει ο Σύλλογος, αναπτύσσοντας πέρα απο το Αθλητικό πνεύμα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Γονείς και παιδιά του Συλλόγου εκπαιδεύτηκαν πάνω στις δεξιότητες της Βασικής υποστήριξης της ζωής,την χρήση εξωτερικού απινιδωτή ,την πνιγμονή και την θέση ασφαλείας.

Πρακτική κυρίως εκπαίδευση, με όλους του συμμετέχοντες να εξασκούνται πάνω στα προπλάσματα και τους εκπαιδευτικούς απινιδωτές,όπως και το γιλέκο πνιγμονής, με στόχο την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με ψυχραιμία και σιγουριά.

Όμως αυτο που μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους ήταν η ευκολία , το πάθος και το ζήλος των 3 μικρών μας αθλητών, όχι μόνο εκπαιδεύτηκαν αλλά και πιστοποιήθηκαν απο το Ευρωπαίκο Συμβούλιο για τις δεξιότητες τους.

Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να τους μάθουμε τις πρώτες βοήθειες από μικρή ηλικία, γιατι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ, αρκεί να τους δείξουμε το πώς . . .

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εως τώρα έχουμε πιστοποιήσει 5 μαθητές > 12 ετών, και σίγουρα θα συνεχίσουμε να το κάνουμε...

Συγχαρητήρια φυσικά και στους γονείς που θυσίασαν ώρες πολύτιμες για αυτούς, εξοπλίστηκαν όμως και αυτοί σε γνώσεις ζωής.