Εκπαιδευτική παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς του 4ου δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς

2022-04-11

Την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2022 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς της Σχολικής Μονάδας μας εκπαιδευτική παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών. Την παρουσίαση ανέλαβε η ομάδα  #STOPHEARTATTACK που δραστηριοποιείται στην πόλη μας και συγκεκριμένα ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής κ. Κούτσικος Γεώργιος.

Έγινε θεωρητική ενημέρωση καθώς και πρακτική εξάσκηση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, όπως και αντιμετώπιση πνιγμονής.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς με θεματολογία σχετική με την κοινωνική προσφορά και την παροχή βοήθειας.

Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης STOPHEARTATTACK είναι να ευαισθητοποιήσει τις αρχές και τους πολίτες της Λιβαδειάς, αναφορικά με τη χρησιμότητα του απινιδωτή και την ανάγκη τοποθέτησή τους σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα έχουμε σκοπό να αγοράσουμε κι εμείς για το Σχολείο μας έναν απινιδωτή.

Η εκπαίδευση πάνω σε ζητήματα πρώτων βοηθειών είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όλους μας, γι' αυτό ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κούτσικο Γιώργο για την παρουσίαση και την κατάρτιση που προσέφερε στο Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας και προγραμματίσαμε μία δεύτερη συνάντηση μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά με τους μαθητές/τριες των Ε' και ΣΤ' τάξεων.

Συμφωνήσαμε τέλος ότι θα πρέπει και οι εκπ/κοί αλλά και οι πολίτες της Λιβαδειάς να πιστοποιηθούν πάνω στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, όπως και αντιμετώπιση πνιγμονής.